Avocado blir glass i USA

Ny vegansk glass gjord på avocado har hittat till frysdiskarna i nio amerikanska stater. Än så länge finns den i tre olika smaker – mint chocolate chip, deep dark chocolate och simply lemon.

Vi får hoppas att den hittar till Sverige, även om det kommer att dröja en tid. HÄR hittar du företagets hemsida.


Ekko Gourmet smaksätter frysdisken

Ekko Gourmets produkter har funnits ett tag på marknaden men är värda att pushas extra för. De är tillverkade i Sverige och innehåller till stor del ekologiska produkter. Dessutom smakar de riktigt bra.

Produkterna hittar du i frysdisken i många butiker. Be din butik att ta hem dem om de inte har dem i sortimentet ännu. Följande produkter finns:

Biffar, burgare och nuggets
Jordnötsbiffar (68% ekologiska ingredienser)
Rödbetsbiffar (92% ekologiska ingredienser)
Lemon Masala-burgare (81% ekologiska ingredienser)
Nöt-falafel (74% ekologiska ingredienser)
Mexicali Nuggets (82% ekologiska ingredienser)

Pastarätter (samtliga 100% ekologiska)
Agnolini (fyllda pastakuddar)
Mezzelune (halvmåneformad fylld pasta)
Ravioli Rosso
Ravioli Verde

Länk till Ekko Gourmet


Findus har veganska produkter i frysen

Det händer mycket på matfronten för tillfället. Fler och fler företag vaknar och vill visa att de också kan erbjuda hälsosammare mat. Findus har lanserat nya växtbaserade produkter och de har till och med skrivit ordet VEGAN på förpackningarna. Vem hade trott det för några år sedan?

Och som de skriver på sin hemsida har veganska produkter gått från en undanskymd plats i butiken till att bli något mer lustfullt och lockande i konsumenternas ögon. Ett steg i rätt riktning, nästa bör vara ekologiska veganska produkter.
Läs mer på FINDUS hemsida


OATLY BRER UT SIG

Oatly har lanserat sin bredbara ost-liknande produkt som du kan bre på mackan, använda i matlagning för till exempel såser eller när du bakar. Pålägget är helt fritt från animalisk mjölk och soja.

Än så länge finns den i "naturell smak" och flera smaker är på gång. Du hittar allt om produkten HÄR (extern länk).

Ingredienser:
Syrad havrebas (vatten, havre, syrningskultur), vegetabiliskt fett (palm-*, raps- och kokosolja), potatisstärkelse, potatisprotein, salt, pektin, syra (äppelsyra, mjölksyra).
*Hållbar och certifierad.


QUORN FÖR VEGANER LANSERAS I SVERIGE

Stockholm 2015-08-24
Efter många år med äggvita i all Quorn lanserades en äggfri Quorn-burgare i USA 2014. Nu är det dags för Sveriges veganer och andra att få prova på två växtbaserade och helt veganska Quorn-produkter. De kommer i två varianter, nuggets och schnitzel, i slutet av september.

Ami Blackburn, European Brand Manager på Quorn Foods, berättar att de jobbat i flera år för att få till en växtbaserad Quorn-produkt. Tanken var att inte lansera den veganska produkten förrän den höll samma kvalitet, konsistens och goda smak (enligt företaget) som de icke veganska Quorn-produkterna. Äggvitan har ersatts med potatisprotein vilket i kombination med att produkterna fryses ger produkter med bra konsistens.

Ami berättar att de dagligen i flera år hört av veganer som önskar veganska Quorn-produkter, både i Sverige och övriga Europa, så det här är en milstolpe i Quorns historia säger hon vidare.

Produkterna kommer att finnas på ICA från vecka 38. En förpackning med nuggets innehåller 280 gram och kostar cirka 37 kronor. Vegansk Quorn-schnitzel (2 st) innehåller 200 gram och kostar cirka 33 kronor.

Quorns hemsida hittar du här http://quorn.se