Alla avsnitt – Nya läggs upp så fort de är publicerade

Tryck på respektive avsnitts "Starta-knapp" för att starta avsnittet i webbläsaren. Tryck på "globen" för iTunes.

 
 

Svenska Hjältar bjöd på veganska 3-rätters galameny. Följ med bakom kulisserna och hör hur det gick till.

 

Vegomässan 2016 blev en riktig succémässa med nytt publikrekord. Lyssna på intervjuer med besökare, utställare och arrangören av mässan. 


Träffa Vegonorm, lyssna på Naturskyddsföreningens Vegopepp, hör allt om almedalsveckans populäraste korvLena Mellin berättar om matjakten under veckan. Och så blir det ett besök hos Gotlands Djurfristad.

Så hittar du veganmat i Visby. Vegan För Fan ger tips och samtalar med Vegan Gotland, Hedbergs bok- och musikcafé och Surfers som erbjuder flera veganrätter. 

Det här avsnittet är ett "kortare införavsnitt". I mitten på juli kommer nästa avsnitt som handlar om Almedalsveckan 2016. Då får du höra åsikter, röster och annat från Visby.

Berlin får besök av Vegan för fan. Följ med till Veganz och träffa Rebecca som tar oss med på en tur genom en av deras butiker. Vad sägs om en guidad vegansk tur genom Berlin? Maja driver Vegan Tour Berlin, och hon har mycket att berätta. Det blir också besök på Other Nature – butiken med veganska leksaker för vuxna. Och så kollar jag in maten på Rawtastic – är den fantastisk? Och så lite tips om i vilken del av Berlin man ska bo om man vill äta veganskt. 

Smaktest av MAX nya veganska burgare – BBQ Sandwich. Smakpanelen ger omdömen och sätter betyg. Det blir också en intervju med MAX vice vd.Brian Palmer (universitetslektor, sommarpratare i P1 mm) intervjuas om civilkurage och vad som utmärker en hjälte. The Plant är en nyöppnad vegansk och ekologisk restaurang i Stockholm. Bakom den hittar vi Maximillian som också lagar vegammat i SVT. Du får också träffa föreningen Tilia som berättar om hur det jobbar med ungas psykiska ohälsa.


Följ med till Vegomässan 2015 och träffa utställare och besökare. Intervjuer med tidningen Syre, Oatly, Oumph!, Ultuna Mejeri, Veggoköket med flera. Och så blir det ett litet rim så här i slutet av året. Och så firar vi Nina på Green Laces som blev Årets Vegoföretag 2015.


Följ med till O'Learys och testa Oumph!-rätterna. Testpatrullen äter och sätter betyg på rätterna. Intervju med köksmästaren som berättar hur de handskas med veganrätterna i köket.

OBS! Oumph! Ceasarsallad på O'Learys är alltid vegansk på restaurangen i Kista, där vi spelade in poddavsnitt #14. På andra O'Learys kan den vara laktovegetarisk – hör med restaurangen innan du beställer!


Jag intervjuar Happy Cow. Sajten (och numera även appen) som visar vägen till vegan- och vegetariska restauranger över hela världen. Går också på bokreleaser, hos Renée Voltaire och Mattias Kristiansson som båda har släppt nya veganböcker.


FESTIVALAVSNITT!
Jag besöker Way Out West och träffar festivalbesökare, organisationer och företag som är med och gör festivalen till vad den är. Intervjuer med Naturskyddsföreningen, Oatlys vd, SJ, Djurens Rätt och många fler.


Jag träffar Renée Voltaire på hennes nya butik Pepstop, en testpanel provsmakar ekologisk och vegansk glass i bägare och jag besöker Vegofesten i Örebro och pratar bland annat med Martin Smedjeback och podden Veganprat.


Intervju med David Stenholtz från Läkare För Framtiden, jag besöker restaurang Daluma i Berlin och pratar raw food med Ida Högberg.


Jag träffar Rain Lundström, chefredaktör på tidningen Vegourmet.
Stockholmsmässan kikar jag in på Allt För Hälsan.


Vegan Soul Train (foodtruck), jag träffar Johan som är vegan, pratar med Veganlådan och ett kort stopp på Matapoteket.


Jag besöker Almedalsveckan 2014, kikar runt i Wien och tar båten till Mariehamn där jag bland annat intervjuar Lustans Ekologiska.


Berlin-avsnittet – Jag bor på ett vegetariskt hotell och besökar många restauranger med mer i Berlin. Också lite tips om hur du hittar i Berlin. Och så besöker jag Visby och kollar in veganutbudet.


Jag besöker Nice och städerna runtomkring på Franska Rivieran. Besöker restaurangen Seyhmus på Södermalm i Stockholm, pratar med foodtrucken Vegan Soul Train och tittar in på Vegofesten i Örebro.


Vegovision i Göteborg, intervju med Sara Karlsson (S), besöker två raw food-restauranger och gör en kortvisit i Visby.


Intervju med Pär Holmgren om klimat och miljö. Fyra riksdagspartier utfrågas, jag träffar Gröna Kassen, pratar hudvård och gör en kort visit på Franska Rivieran.


Jag pratar med Green Laces, skobutiken utan djur. Besöker Vegoforum i Stockholm, gör ett kort besök i Oslo och så träffar vi Greenpeace på Stureplan.


PREMIÄRAVSNITTET!
Jag träffar Hanna som startade glassföretaget Lily&Hanna, besöker La Mano Verde i Berlin och så pratar jag med Matapoteket på Södermalm i Stockholm.


Vegan För Fan vill inspirera till ett helhetstänk som ger framtiden en framtid.